Lisas Snabba Frallor & Vitlöksbröd
75 g jäst
50 g smör
2 msk olja
5 dl vatten (eller 50/50 vatten/mjölk)
½ msk salt
12 dl vetemjöl
-Smula jästen i en stor bunke och salta
-Smält smör, blanda i vätskan och värm till 37*c
-Häll degvätskan på jästen och rör till den löses, tillsätt olja
-Arbeta ner mjölet och knåda degen ordentlig (1-2 minuter i assistent)
*Frallor:
-Smält smör, blanda i vätskan och värm till 37*c
-Häll degvätskan på jästen och rör till den löses, tillsätt olja
-Arbeta ner mjölet och knåda degen ordentlig (1-2 minuter i assistent)
*Frallor:
-Ställ in ugnen på 250*c
-Dela degen i 12 bitar, rulla varje bit till en bulle och lägg på pappersklädd plåt med skarven neråt.
-De jäser mycket men det gör ingenting om de jäser ihop i ugnen.
-Jäs under bakduk i 15 minuter
-Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter
-Svalna under en bakduk
-Dela degen i 12 bitar, rulla varje bit till en bulle och lägg på pappersklädd plåt med skarven neråt.
-De jäser mycket men det gör ingenting om de jäser ihop i ugnen.
-Jäs under bakduk i 15 minuter
-Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter
-Svalna under en bakduk
*Vitlöksbröd:
Ställ in ugnen på 200*c
-Dela degen i fyra delar och rulla ut varje del till en baguette och vrid den en aning.
-Lägg två baguetter på varje plåt och jäs under bakduk i 15 minuter
-Grädda mitt i ugnen i ca.15 minuter
-Låt svalna under bakduk och gör under tiden vitlökssmöret
Vitlökssmör:
50 g smör
1-2 vitlöksklyftor
1 krm salt
1 msk hackad persilja
-Skär snitt i brödet, skär gärna brödet på snedden
-Lägg en klick vitlökssmör i varje snitt
-Pensla brödet med lite vatten
-Ställ in mitt i ugnen igen, ca.10-15 minuter
Lisas Snabba Vitlöksbröd
Lycka till =D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar