fredag 31 januari 2014

Rådjursfilé

Skippade racksen och tillagade filé istället! Den blev kanon och det är ju sååååå gott och enkelt!

-Sätt ugnen på 200*c.
-Gnid in kötten i olja, salt, svartpeppar och timjan.
-Stek i smör på hög värme så att det blir stekyta runt om.
-Lägg folie i en form och i med lite smör samt lägg i köttet.
-Häll i lite vatten i stekpannan och vispa ihop med stekspadet, häll vätskan över köttet och knyt ihop folien.
-Ställ in i mitten av ugnen i ca.20 minuter eller till köttet når 65*c.
-Låt köttet vila i folien i 10 minuter innan du skär upp det. Skär köttet på "snedden" och följ köttet
-Häll spadet i en kastrull och koka upp. Häll i lite soya, smör och svartavinbärsgele. Efter smak kan det vara extra gott med en skvätt rödvin i. Nu har du fått en fin sjy!

Klart att äta =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar